Samtlige SiEx-medlemmer gjennomførte Fredagsbirken 09!

Samtlige medlemmer i SiEx stillte opp i årets Fredagsbirken og syklet den 94,6 kilometer lange traseen fra Rena til Lillehammer. Mottoet for sykkelturen var:

” Det viktigste er ikke å vinne, men å gjennomføre!”

se bildene ....

Medlemmene ble samlet på Rena torsdag kveld for grundig forberedelser. Støtteapparatet besto av egen kokk (Anne-Brit) og egen mekaniker (Børge). Kokka sørget for rikelig med karbohydrater både til middag torsdag kveld og frokost fredag morgen, før hun slo lag med SiEx og gjennomførte samme sykkeltur. Mekanikeren som var en erfaren Birken-rytter, bidro med gode råd og mental oppmuntring, samt justering av utstyr under forberedelsene kvelden før og i morgentimene før start. (Mekanikeren syklet samme distanse dagen etter på 4 timer og 15 minutter.)

Laget våknet til overskyet og grått vær på fredag morgen. Etter en oppvarmingstur på nesten 10 km ned til Rena var laget klart til start.  Etter omkring 2-3 km med seige tråkk opp mot Skramstadsetra begynte det å duskregne, og det ble bare verre og verre. Temperaturen i lufta var ca. 14 grader.

SiEx-laget la opp til lav puls og en kameratslig tone. Humøret var på topp selv om søla sprutet midt i fleisen og rundt ørene. På matstasjonene knaste det i sand både når boller og bananer ble inntatt.
Etter hvert knaste det også i kjeder og gear. Spesielt når vi vekslet til gear vi ikke hadde brukt på en stund. På Kvarstaddammen stilte vi oss i kø for å spyle og vaske syklene, men det varte ikke mange hundre meterne før det knaste like mye igjen.
Selv om været var ufyselig, var det mange folk langs løypa med oppmuntrende tilrop og heiing, noe som bidro til å holde humøret oppe.
Etter Rosinbakken og over fjellet til Elgåsen fikk vi også motvind i tillegg til regnet. Søleværet førte etter hvert til at vi også fikk problemer både med bremser og såre øyne og hadde derfor flere pit-stopp. I tillegg hadde vi en punktering oppe ved Aksjøen da været var på det sureste.

Fra Storåsen (955 m.o.h.) lot vi det stå til. Da gikk det stort sett utfor helt til Lillehammer, og det gikk så snørr og gjørme spruta. Ned Balettbakken på to hjul og rett inn i gjørmestien inn til målpassering ved Håkonshall.

Konklusjon etter endt tur: Dette var gøy. Været kan ikke bli verre, så neste gang må bli en opptur! Ingen stive muskler eller såre rumper, og ingen var særlig utslitt etter turen. Ergo: Teamet var godt trent!

SiEx takker sine hovedsponsorer:

se bildene....