Stor oppslutning på Stjørdal museum for å se Olivers produksjoner

Det var tilløp til trengsel på museet på Værnes da Oliver Kleivsve sin utstilling ble åpnet. Også boka om Oliver Kleivsve sitt liv som Gunnar Leirtrø har forfattet ble lansert på museet samtidig.

Mange var der for å se de utrolige fine verkene som Oliver Kleivsve står bak. Mange prominente personer som kunstneren Håkon Bleken fra Trondheim, og forfatteren Frid Ingulstad fra Oslo til stede. De var begge venner av Oliver Kleivsve.

Per Steinar Brevik fra Museet ønsket velkommen, og han syns det var artig at så mange hadde funnet veien til museet. Brevik sa at Oliver sitt arbeid var godt kjent for de som jobber her på museet fra tidligere. Nidarosdommen og Værnes kirke står her og er vår eiendom i dag.

Brevik overlot ordet til Gunnar Leirtrø som har skrevet bok om Oliver Kleivsve og som ble lansert på Museet. Boka er godt skrevet og setter et godt lys på den personen Oliver Kleivsve var. En lettlest bok om oppveksten i Sortasgrenda og det videre liv til kunstneren Olviver Kleivsve frem til hans død i 2001.  Han hadde evner langt utover det vanlige når det gjelder den kunsten han utførte. Fra begynnelsen på åttitallet fikk Oliver Statens kunstnerlønn, han er i alle fall den enste i Sortasgrenda som har oppnådd det til nå. Ja kanskje den eneste i hele kommunen. Leirtrø sa det hadde vært mye arbeid, men samtidig veldig givende, og da tenker jeg på den hjelp jeg har fått fra de ulike kilder, og ikke minst fra Lånke Historielag som står som utgiver av boka.

Begge døtrene til Oliver takket Gunnar for den jobben han har gjort i forbindelse med bokarbeidet. Vi er i dag glad for den jobben du har utført, det er et fint minne om pappa som gikk bort for nøyaktig 10. år siden. De overrakte en stor blomsterbukket til Gunnar med en stor klem, som takk for arbeidet.

Tekst og foto: Egil Rømo