Quizen i gang på grendahuset

Til nå har mange skarpe og ivrige sortasbygger i tre tirsdagskvelder på rad samla seg på grendahuset. Det er quiz.
I alt er det nå 9 lag med 4 personer på hvert som kjemper om heder og ære. Men som de fleste sier, vi kjemper mot oss selv og syns det er moro. Og noen må tapetsere den nederste delen av resultatstigen også.

Svein Erik Gjølmesli dro dette i gang nå på februar og det skal i alt avholdes ti runder før et vinnerlag er klart.

Hva var nå navnet på den derre amerikanske gitaristen som var så berømt. For ikke å snakke om travhesten som henta laurbær og penger i inn og utland. Og hva er navnet på lederen i Stjørdal Venstre?

Spørsmålene er allsidige, de spenner vidt og når quizmaster Svein Erik leser opp svaret går det ofte et sukk igjennom salen. Vi visste det jo, men å komme på det sånn i farten, nei det.

Så nå pugges det hovedsteder, elver og filmstjerner i mange heimer. Ja, det pugges. Hender det at en, når en har lagt seg om kvelden og forsiktig kommer med handa innunder dyna til den ved siden av, blir den varlig skjøvet tilbake og med spørsmål om hvor høy er Galdhøpiggen eller hvor dyp er Sognefjorden, alt etter som.

-Ein er for gammel, kjæm da itj på nå lenger. Når va det da? Kæm skreiv den boka, og hu, nei hu va da itj født da. Det ska æ våttå æ, men fanten, nei kjæm itj på det no. Ska tru om itj det va i -88.

Praten går livlig rundt bordet. Sjefen leser opp fem spørsmål, så litt musikk og lagene diskuterer. Etter 25 spørsmål bytter lagene og det rettes, quizmaster sjekker og leser opp resultatene. Hjernecellene skjerpes rede til å svare på de siste 25 spørsmålene.

Når de er vel unnagjort kåres en kveldsvinner. Og på vårparten skal de skarpeste hodene hedres. Etter 10 runder med 50 spørsmål på hver runde er det ikke så få områder og emner en har vært innom. Hadde en nå bare huska dette til en annen gang, men det var det da.

Lagene står fritt i å skifte mannskap og det er bra. Det er ikke alle det passer for i ti tirsdager på rad. Dette er et svært så populært tiltak og en stor honnør og takk til Svein Erik som dro i gang dette.


Sjefen sjøl, grendas quizmaster styrer med sikker hand og en stø kurs de mange deltakerne. Et artig og svært positivt tiltak.

 


Morten og Sissel, to av krumtappene på laget Tomsingan. De har ligget i tetsjiktet gjennom de første rundene, noe Morten håper de kan fortsette med.

 


Laget Gunners klar for dyst. Også det et lag som kjemper i tetgruppa. Bak ser en deltakere på laget Almuen. De har ikke nådd helt til topps ennå.

 


Blanda Drops, laget kom med først i 2. runde, men med skarpe hoder og god blanding av ungt og litt mindre ungt blod kan de klatre på resultatlista.

 

Pause, spørsmåla diskuteres og kommenteres, mens ‘n Per skjenke kaffe.

 


Nøtteknekkeran i dyp konsentrasjon og ivrig disputt om hva er riktig svar.

 


Kveldens omgang er over, nå rettes svar og poeng telles, i forgrunnen laget Sortasrampen, i bakgrunn skjenke’n Per kaffe.

 

Tekst og foto: Gunnar Leirtrø