Sorta i Sorta - praktbok om planter og dyreliv i Sortasgrenda

Med stort og smått er det som kjent omlag 100 husstander i Sorta. Boka "Sorta i Sorta", av Morten Onsøien og Sissel Solvold, viser noen av de andre "innbyggerne" i grenda. Hele 285 forskjellige arter fra lokal flora og fauna er avbildet og beskrevet i boka. På utallige turer i den mangfoldige grenda vår har Morten og Sissel tatt med seg kamera og fotografert dyr og planter. Artene som er avbildet av varierer mye både i størrelse og utbredelse, fra små insekter og planter til store pattedyr og trær, og fra Strætasfjellet og ned til Stjørdalselva. I boka presenteres således et bredt spekter av arter og leveområder. Fra planteriket finner vi både varmekjære arter, arter som krever godt jordsmonn og arter som greier seg under tøffere forhold. Fra dyreriket varierer artene i størrelse fra små insekter til elg, og i humør fra søte rådyr til hissige lemen.
For forfatterne har dette arbeidet vært veldig givende og artig, og bidratt til bedre kunnskap om dyre- og plantelivet i nærområdet, men framfor alt har det vært en inspirasjon til å komme seg ut på tur i den vakre og mangfoldige grenda vår. De håper at bokas bilder og kommentarer kan inspirere flere til å komme seg ut på lokale oppdagelsesreiser og ønsker alle en riktig god tur!
Boka kommer i salg før jul, og kan kjøpes hos Morten og Sissel eller ved dørsalg. Hvis alt klaffer kan det også bli boklansering med foredrag på Grendahuset.

blåmeis ..... neslesommerfugl
Bilder fra boka: Blåmeis og Neslesommerfugl

 

.....

Forside og bakside av boka