"Sortasnatta" 19. juni 2010

Nok ei vellykka Sortas-natt

Regnvær, sur vind til tross. Nærmere 40 personer hadde møtt opp for å være med på den andre Sortasnatta i grendalagets regi. I år som i fjor foregikk det på grendahuset og med stort sett samme opplegg som fjoråret.

Mannfolka rundt omkring i heimene hadde ordna med mye godt i korga som ble tatt med på huset. Så mat og prat ble første post på programmet i påvente av at de verste skurene skulle dra forbi.

En uhøytydelig spørrekonkurranse om alt fra dieselmotoren finurligheter til Eurovisjon og Grand Prix skapte hodebry for flere bord.

Regn-elingen ga seg i takt med komiteens håp og da var det ut for å prøve seg på en unaturlig natursti. Der støvelkasting, skopuss, pilkast og hestskokasting var noen av utfordringene.

Den prestisjetunge vandrepokalen ( kubben ) for beste vedbrott gikk i år til Egil Rømo. Med god hjelp fra barnebarna Oddveig og Kristoffer dro han seieren i land, knepent foran andre konkurrenter.

Hågen Sesseng tok sitt første napp i bassekonkurransen.

Etter god mat var det en runde med spørsmål inne før uteaktivitetene starta.
Det var ikke enkelt å vite hvordan dieselmotoren starter eller hva kalles trekantsider og vinner av melodi Grand P.

 

De unge benytta sjansen til å trene litt basse mens de voksne sleit med Wankelmotoren, basiller og navn på niesene til Dolly Duck.

 


Støvla i full fart, men i feil retning.

 

Ikke alle var like god i pilkast. I alt hadde hver kaster 6 piler. To av denne kasterens piler havna utenfor bildekanten. Dette var rett og slett dårlig. ( navn på kaster kan en få oppgitt ved skriftlig henvendelse til redaktør av Sorte.no )

 

Oddveig var også i år en habil skopusser.

 

Vinneren med hjelpebråttere.

 

Mange flinke og ikke minst dypt konsentrerte bråttere.deltok i den knallharde og seriøse konkurransen (se nedenfor)

 

 

 

 

Tekst og foto: Gunnar Leirtrø