"Sortasnatta" 20. juni 2009

Så er den første sortasnatta vel i havn. Den ble gjennomført med stil, med brask og bram. Det ble kåret sortasmestere i både vedbråtting og i bassesparking. Dessuten ble det gjennomført en meget unaturlig natursti rundt huset.

Deltakerne viste stor iver og la all sin prestisje i de forskjellige øvelsene. Ikke alle med samme vellykkede resultat, men innsatsen skal det ikke klages på.

Vinnere i naturstien ble Johannes og Henrik Alejandro. Ikke minst på grunn av at de fikk nesten innertier på å beregne vekt av singel i en pose.  Lagene fikk en bærepose som de skulle fylle med singel, fylle den med 1.79 kg med pukk. Der scora guttene fullt hus. Også i pilkast viste de sin styrke og traff utrolig bra.
 Flinke skotthyllkastere svikta litt i hesteskokasting, men som de poengterte, - hestsko og skotthyll kan ikke sammenlignes.
Laget til Sigrid og Kjell, Jon Ivar og Erik vant knepent skopussinga, mens Anne Maren var den suverent beste i støvelkasting.  Å ta ei støvel i hendene, bøye seg, ta hendene mellom føttene og slenge den over ryggen og framover, nei det var ikke enkelt.
Det var flere som slet med retningssansen.
Stor iver ble lagt i skopuss --- for skopuss var siste post i løypa. Kommentarene satt løst og ikke alle var overbegeistra for skoenes tilstand før pussinga tok til. 

Jo,  kasting av hestesko, piler og ringer, få musefella, hengende i et snøre til å klappe igjen over en liten trepinne, bød  på utfordringer for mange, for ikke å si alle.

Alt i alt ei artig løype og mye latter og utrolig mange kommentarer.

Etter en pause og trivelig prat var det klart for basse og vedbråtting.
Erik Rye viste seg som en svært så habil bassesparker og vant sin innledende runde. Til finalen kom også Rune, Johannes og Sigrid.
Finalen ble jevn, men til slutt ble det Erik som gikk av med seieren med Johannes på andreplass.  Basse var det mange av den eldre garde som hadde sparka i sin ungdomstid, og det ga tydelig mersmak. Mange prata i at de ville hjem og klippe i stykker gamle sykkelslanger og legge seg i hardtrening.
Det er lurt for tiden har det med å gå ganske så fort og det blir atter ei Sortasnatt om et knapt år.

Vedbråtting, få hadde vel trodd at det å stable ved skulle være så artig og populært.
Dommer var grendas vedgeneral, Joar Eidum. Han hadde sørga for en passe dunge som skulle stables.
Reglene var greie, den flotteste samt størrelse på bråtten i løpet av 8 min.
I alt 8 personer stabla på beina energi og krefter og ga seg bjørkkubbene i vold. 
En verdig vinner ble Kjell Paulsen. Skjønt verdig, det var flere kommentarer om bestikkelser. Noe heller ikke dommeren avviste, for som dommeren selv sa, - det var nå godt.

Alt i alt ei vellykka sortasnatt for de knappe 40 som var der. Og alle syns at det måtte gjentas.

Vinnerne i basse og vedbråtting fikk hvert sitt napp i oppsatte vandrepokaler, i bjørk.

Gunnar L

foto: Gunnar Leirtrø