3-dagsfesten jula 2010

Tradisjon tro var det åpent hus på grendahuset 3. juledag. Godt 30 personer var innom i løpet av kvelden.

Praten gikk livlig og de gode replikker satt løst. Maltølsmaking ble det også. I år besto juryen av Svein A Gulaker, Brit Bakken og Per Hellvang.

Også i år tok juryen sin jobb alvorlig, meget alvorlig. For utenforstående så det ut som om det var skikkelig flinke fagfolk som smakte og smatta. Det var det også. I hvert fall i følge han som en enstemmig jury pekte ut som vinner. Vinneren syntes det var en meget habil jury.

Leder i såinnhuslaget, Halvor Leirtrø stakk av med prisen.

Nisse

Og i år var det også en pris. Fjorårets vinner, Gunn Hammerhaug hadde ordna med en skikkelig flott nisse som vinneren fikk. En stor nisse. Den kan den glade vinner kose og briske seg med i et år fremover. Det er mange flinke ølbryggere i grenda klare til å utfordre dette årets vinner.

Nå er maltølsmakinga bare en liten del av arrangementet. 3. dagskvelden er en kveld for alle som har lyst og tid til å ta en tur på huset for å prate og slappe av i godt lag med gode naboer og venner.

Juryen smaker og vurderer. Fra v Per, Brit og Svein A.

Den glade vinner. Halvor Leirtrø som er leder i såinnhuslaget stakk av med nissen, heder og ære i den svært uhøytidelige konkurransen.

Folket kosa seg og huset kan glede seg over nok en trivelig kveld for grendafolket.

Og julegrana, ei fin ei sådan, koste seg i lag med bygdefolket.

Halvor i år, Gunn i fjor. Og mange andre ligger i startgropa for kapre tittelen. Men som alle ølbryggerne sa; Smak er så forskjellig, denne testen eller konkurransen er nå mest for moros skyld. Det er umulig å si at det eller det er best. Det herre her er bare artig fra a til å.

Tekst og foto: Gunnar Leirtrø