Østi Vette til topps i Quiz turnering

I vinter har quizfeberen herjet i Sortasgrenda. Østi Vette trakk det lengste strået og gikk av med seieren etter imponerende runder i hele vinter.


Hver tirsdag i hele vinter har vel tretti personer møttes på grendahuset for å prøve sine kunnskaper.

Det har vært med i alt ni lag med fire personer på hvert lag. Lagenes navn var utsøkte med navn som Tomsingan, Blandadrops, Sortasrampen, Nøtteknekkeren, Nordi –Stun, Allmuen, Grønne Enger, Gunders og vinnerlaget Østi Vette.

Østi Vette ble vinner av hele turneringen. Dette var artig, sier Børge Wahl som har vært lagleder på vinnerlaget. Wahl har hatt med seg, Børge Kjesbu, Monika Gjølmesli, Ove Rolseth, Bård Krogen, Sissel Gjølmesli, Emil Larsen og Mikkel Wahl (9) på lagene gjenomm vinteren. Det konkurreres med fire på laget hver gang, men det er å lov å skifte mannskap for hver gang, forklarer Wahl.

Dette er skikkelig artig og sosialt. Jeg tror alle har gått her i fra med bedre viten enn når de gikk inn, veldig lærerikt, forteller Børge Kjesbu på vinnerlaget.

Hva er du bør vite for å delta ?
Alt, eller ingen ting, men allmennkunskapen er et vktig grunnlag, forteller Wahl. Wahl retter en stor takk til quizmaster Svein Erik Gjølmesli for dette tiltaket i Sortesgrenda. Gjølmesli har laget nærmere 600 spørsmål i løprt av vinteren, det er en stor jobb, sier Wahl.

Hvordan lader dere opp ?
Det gjør vi på dass (do) forklarer Ove Rolseth med et smil. Gunnar Leirtrø takket på vegne av deltakerene Svein Erik Gjølmesli for tiltaket, vi har reist hele kloden i spørsmål fra deg. Her har det vært spørsmål om alt, fra strikking til dynamitt og mye mye mer. Et skikkelig tiltak på mørke kvelder i grenda.

Jeg gir meg nå, sa Svein Erik Gjølmesli til quizdeltakerene. Det blir quis også neste vinter i Sortesgrenda lovet lagleder på vinnerlaget denne sesongen, Børge Wahl.

Quizvinnere: Dette er vinnerlaget i årets Quizturnering i Sortesgrenda i vinter, fv. Ove Rolseth, Børge Wahl, Monika Gjølmesli og Børge Kjesbu, bak quizmaster Svein Erik Gjølmesli.


Quizsjef: Svein Erik Gjølmesli styrte quizen i Sortesgrenda vinteren 2013 sammen med assistent Sissel Gjølmesli.

................................................................................................................................................

Tekst og foto: Egil Rømo