Benksnekkar'n

I løpet av sommerhalvåret vil stikomiteen skifte ut en del av benkene rundt omkring på turstinettet. Tidens tann har tæret til dels ganske kraftig på flere benker og de blir nå skiftet ut. Benkene som vil bli plassert ut i sommer er enklere og lettere enn de gamle. Det gjør at vi kan ta de ut i terrenget også sommerstid. De gamle var tunge og det var et helt løft å få de ut, i hvert fall visst de skulle bæres.
Nytt av året er det at det nå er bord og benk på samtlige steder der det er trimbok.

Halvor Leirtrø har laga benkene og også bord / benk til de to trimpostene der det mangla tidligere. Trimkasser er det som kjent på Spigil’n, Øverskaret, Nedfor Handbåggåkleiva og Paven. Det er de to sistnevnte trimposter som nå har fått bord/benk.

Turstiene blir mye brukt. Spigil’n er i en særstilling. Det er ikke uvanlig at det er mellom 70 og 90 personer der på en godværsdag. Men også de andre trimkassene har godt besøk.

Mange trofaste turgåere går igjen. De tar sin vandringsstav hver dag og legger i vei, uansett årstid, uansett vær. Det er liksom blitt en del av deres dag.

I de siste 8 – 10 årene har vedlikeholdet av turstinettet blitt gjort på dugnad. Det fungerer bra. Og stikomiteen presiserer også at for alle turgåere er det lov å klippe av ei grein som stikker ut, det er også lov å fjerne en ekkel kvist fra stien.

Først og fremst er stikomiteen glad for at så mange bruker stiene og tar hele eller deler av turen rundt den flotte Sortesgrenda.


Benken på Paven montert. Da smake det med en kaffekopp.

Det er det siste året gått færre turer til trimkassene sammenlignet med tidligere år . En nedgang, som kanskje skyldles en regnfull høst og en skikkelig gammeldags vinter. Bare på Spigil`n er det en nedgang 1300 turer. I fjor var det 12800, mens det i siste året har vært 11500 besøk på Spigil`n.
Totalt var det i fjor (2008/2009)15160 besøk i trimkassene, det siste året er det 13960 som besøkte de fem trimkassene.

© 2008 - 2015, www.sorte.no